Tervetuloa Ecological and Electric Aviation 2024 -konferenssiin

Ekologisen ja sähköisen ilmailun konferenssi järjestetään 6. maaliskuuta hybriditapahtumana. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Break Sokos Hotel Flamingossa tai etänä, osallistumismaksut 95 euroa / 55 euroa. Onsite-hinta sisältää aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ohjelma ja lisätietoja eeac.fi

Tervetuloa Ecological and Electric Aviation 2023 -konferenssiin

Ekologisen ja sähköisen ilmailun huipputapahtuma järjestetään jo 5. kerran! Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai etänä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen https://eeac.fi/

Avajaispuheen pitää liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Paneelikeskustelun isäntänä toimii Timo Soini, paneelin vieraina kansanedustajat Juha Eerola, Hanna Holopainen ja Hanna Kosonen.

Tilaisuuden järjestää MAF Finland ja Helsingin sähkölentokoneyhdistys.

Kutsu Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen kevätkokoukseen 2022

Lentokausi 2022 on alkanut. Sähkölentokoneella on käyty jo vierailemassa muutamilla kentillä, ja kesän 2022 aikana sähkölentokone käy vierailemassa jälleen uusissa paikoissa. Teoriakurssit ja perehdytyslennot jatkuvat.

Ennen kevätkokousta Timo Kasurisen esitelmä: ”Toimiiko seuraava yhdistyksen sähkölentokone vedyllä?”

Kokouksen aika: Torstai 19.5.2022 klo 18
Paikka: Suomen Ilmailuliiton luokkahuone, Malmin lentoasema

Etäosallistuminen Microsoft Teamsin kautta. Jos olet jäsen ja et saanut kutsulinkkiä sähköpostiisi, laita viestiä info@sahkolentokone.fi

Esityslista:

1. kokouksen avaus 
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa 
ja kaksi ääntenlaskijaa 
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys 
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajan lausunto 
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä 
hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Äänioikeus kevätkokouksessa on yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä eli ikijäsenillä sekä perusjäsenmaksun vuonna 2021 tai 2022 maksaneilla. Jos et ole varma jäsenmaksutilanteestasi, ota yhteyttä ennen kokousta info@sahkolentokone.fi. Perusjäsenmaksu on 35 euroa ja ikijäsenmaksu on 350 euroa.

Kannatusjäseneksi voi liittyä maksamalla vapaavalintaisen summan yhdistyksen tilille. Kannatusjäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Kokouksen puheenjohtaja voi myöntää myös muille läsnäolo- ja puheoikeuden.

Lisätietoja jäseneksi liittymisestä ja liittymislomake on sivulla sahkolentokone.fi/jaseneksi

Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen hallitus

Sähkölentokoneyhdistyksen syyskokous 2021

Tervetuloa Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen syyskokoukseen torstaina 18.11.2021 klo 18.30 alkaen, SIL:n luokkahuoneessa. Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Jos haluat osallistua etänä, ilmoittaudu info@sahkolentokone.fi.

Ennen syyskokousta esitelmä aiheesta “Sähköisen miehittämättömän ilmailun haasteet”.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita yhdistyksen kaikki jäsenet. Jäseneksi voit liittyä verkkosivuillamme https://sahkolentokone.fi/jaseneksi/

Perusjäsenmaksu on 20 euroa

Syyskokouksen asialista on seuraava:
Kokouksen avaus
Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Hyväksytään kokouksen työjärjestys
Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruudet seuraavalle tilikaudelle
Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet seuraavalle tilikaudelle
Valitaan tilintarkastusyhteisö seuraavalle tilikaudelle
Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Avoin ideakilpailu Malmin lentokentän rakentamiseen

TIEDOTE 23.5.2021 
JULKAISUVAPAA HETI 

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen Ilmailuliitto etsivät kompromissia Helsingin Malmin lentokentän rakentamiseen avoimella ideakilpailulla. 

Tavoitteena on suojella isoja ja pieniä siivekkäitä. Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Ilmailuliitto, Helsingin Sähkölentokoneyhdistys ja arkkitehti Nazzareno ”Reno” Sifo ovat julkaisseet 23.5.2021 kaikille avoimen ideakilpailun Malmin lentokenttäaluetta koskevan päätöksenteon tueksi. 

Suomen luonnonsuojeluliitto on todennut muistutuksessaan Malmin lentoasemakorttelien asemakaavaan, ettei Malmin kaavarungolla ole minkään asteista rakennuslain suomaa juridista painoarvoa. 

Helsingin Hernesaaren ja Östersundomin kaavojen kaaduttua hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa keväällä 2021 kaupungin tekemän puutteellisen kaavoituksen vuoksi on päätetty järjestää tämä matalan osallistumiskynnyksen ideakilpailu. 

Ideakilpailun tavoitteena on auttaa Helsingin kaupunkia löytämään jatkossa ilman raskaita oikeusprosesseja kompromissi, jossa säästetään kaupunkilaisten enemmistön tahdon (Kantar TNS Gallup 12/2020) mukaisesti Malmin lentokenttäalueen uhanalaisille eläinlajeille erittäin tärkeät luontotyypit ja suomalaisen yleisilmailun tulevaisuus samalla, kun alueelle toteutetaan Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan asuntotuotantotavoitteita. Kilpailussa palkitaan paras kehitysidea, jota voidaan hyödyntää kunnallisessa päätöksenteossa ja kaupunkisuunnittelussa. 

Win-win Helsingille ja luonnon monimuotoisuudelle. 

Malmin lentokenttä on harvinaislaatuinen alue, jota tarvitsevat niin uhanalaiset viheryökköset, heinäkurpat kuin lähitulevaisuuden sähkölentolinkitkin, jotka ovat joustava ja ekologinen liikenneratkaisu kaupunkienväliseen joukkoliikenteeseen. 

”Kyllähän se wi-win -ratkaisu olisi ollut, että oltaisiin katsottu, että olisiko se kumminkin voitu jättää tulevaisuuden tarpeille se lentokenttä.” sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö ja toiminnanjohtajan sijainen Tapani Veistola

”Tulevat sähkölentolinkit tarvitsevat kaupunkikenttiä. Sinne mahtuisi hyvin asuntoja reunoille”, lisää Suomen ilmailuliiton ja Helsingin Sähkölentokoneyhdistyksen edustaja Janne Vasama

Ideakilpailun isän, arkkitehti Nazzareno ”Reno” Sifon mukaan kaupunkisuunnittelussa on ihan turha asettaa vastakkain asioita, jotka eivät sellaisia ole. Ideakilpailu auttaa näkemään tämän. 

Lisätietoja antaa Nazzareno Sifo, malminpuolesta@sifo.fi

050 5906458 

Reno 

EEAC 2021

Ilmoittaudu nyt ensi keskiviikon ekologisen ja sähköilmailun konferenssiin. Tapahtuma järjestetään verkossa. Järjestäjinä MAF Suomi ja Helsingin Sähkölentokoneyhdistys

https://eeac.fi/

Sähkölentokoneyhdistyksen tiedote

Kuluvana vuonna sähköisen lentämisen mahdollisuudet on noteerattu yhä laajemmin ja poliitikkojen puheenvuoroissa sähköön perustuva lentäminen esiintyy yhä useammin.

Sähkölentokoneemme saavuttua heinäkuussa takaisin korjauksesta, koneemme on ollut mukana:

  • Nummelan 80 v. päivillä
  • Vesivehmaan ilmailupäivillä
  • Pyhtään Tech Runway-tapahtumassa
  • Kauhavan päälentonäytöksessä
  • Ylen TV-ohjelman teossa

ja osallistumme 3. lokakuuta Autoliiton EV Challenge -tapahtumaan Nummelan lentokentällä.

Jäsenistön sähkölentäminen aloitetaan siten, että ensin kolme lennonopettajaa ovat perehtymässä koneen ominaisuuksiin.

Viikko sitten saimme käyttöömme pikalaturin, jonka pitäisi edesauttaa laajempaa lentotoimintaa.