Ensto Vulcano ei kavahda tulta


Jos julkisissa tiloissa sattuu tulipalo, tärkeintä on turvallinen evakuointi. Potilaat siirretään pois sairaaloista, matkustajat poistetaan lentokentiltä tai teollisuuslaitokset tyhjennetään työntekijöistä.

Ensto Vulcano on palonkestäviin järjestelmiin suunniteltu palojakorasia. Se antaa pelastajille lisäaikaa evakuoinnin suorittamiseen jopa 90 elintärkeää minuuttia varmistaen sähkönsaannin, turvavalaistusjärjestelmien- ja vedenpainejärjestelmien toiminnan.

Ensto Vulcano -palojakorasioiden suunnittelun taustalla on Enston pitkä kokemus kotelointiratkaisujen kehittämisestä haastaviin ympäristöihin. Ensto Vulcano varmistaa, että rakennukset ovat direktiivien ja standardien mukaisia ja mahdollisimman turvallisia.

Toimii yli 1 000 asteessa

Ensto Vulcano on suunniteltu käytettäväksi palonkestävissä johtojärjestelmissä ”Halusimme tuotteen, joka sopii äärimmäistä paloturvallisuutta vaativaan järjestelmään”, Enston tuotepäällikkö Riitta Seeck kertoo. ”Ensto on Pohjoismaiden ainoa valmistaja, joka pystyy tarjoamaan sen.”

Ensto Vulcanon keraamiset liittimet ovat niin kestäviä, että niitä voisi vaikka käyttää uudelleen tuhatasteisen kuumuuden jälkeen. Lämpötilan saavuttaessa 1 000 °C muovikotelot ovat jo sulaneet, mutta Enston erikoismetalliseoksesta valmistamat keraamiset liittimet varmistavat virran jatkuvan kulun.

Tuote on testattu saksalaisen DIN 4102-12 -standardin mukaisesti. Tuotteet varmistavat sähkönsaannin jopa 90 minuutin ajan, jotta esimerkiksi turvavalaistusjärjestelmät ja vedenpainejärjestelmät pysyvät toiminnassa.

Nopea asentaa

Ensto Vulcano palojakorasiassa jokainen pieni yksityiskohta on huomioitu asennuksen tehostamiseksi. Seeck toteaa näin: ”Yleensä tällainen tuote on toimitettaessa kuin Lego-lelu : irtonaisia osia muovipussissa. Sen sijaan Ensto Vulcano -liittimet toimitetaan rasioihin asennettuina, ja ainoastaan betoniruuvit ovat irrallaan.”

Myös haaroitusliittimistä on hyötyä asennuksessa. ” Liittimessä on neljä johdinpesää jolloin haaroittaminen onnistuu helposti, eikä samaan johdintilaan tarvitse laittaa useita johtimia”, Seeck selvittää.

Turvallisuus ennen kaikkea

Roomalaisen myytin mukaan tulen jumala Vulkanus teki kypärän Plutolle, kolmikärjen Neptunukselle sekä kilven Akilleelle ja Aineiaalle. Hänen sanotaan opettaneen näille myös metallien takomisen ja kiillotuksen. Ja Vulkanus olisi varmasti mielissään, jos kuulisi Enston nimenneen huippukestävän palojakorasiansa hänen mukaansa.

Ensto Vulcanoa voidaan käyttää kaikissa tiloissa, joissa ihmiset kokoontuvat, ja laitteissa, joissa toimintakyvyn säilyminen on olennaisen tärkeää - turvallisuus ennen kaikkea!

Katso video ja tutustu tarkemmin Ensto Vulcano tuoteperheeseen.